LIEFDE VOOR HET LOPEN

Vanuit liefde voor de loopsport runt Jan Smeets met een aanstekelijk enthousiasme Lopers Company Maastricht. Zodra je de ruim opgezette hardloop- en wandelspeciaalzaak binnenkomt, voel je: Jan en zijn team ademen sport. Hier krijg je advies van experts die gek zijn van hardlopen en wandelen. Ze weten waar ze over praten als het over de perfecte schoenen, kleding, accessoires en training gaat.

In zijn jeugd speelt Jan zelf op nationaal niveau tafeltennis. In de jaren ’90 ontdekt hij de kick van  hardlopen en ontpopt zich al snel tot trainer. “Ik merkte al snel dat ik het geweldig vind om mensen enthousiast te maken voor de loopsport. Juist beginners te laten ervaren hoe lekker het is om regelmatig te bewegen.”

In 2012 besluit de voormalig sales manager om van zijn passie zijn werk te maken. En opent de deuren van Lopers Company Maastricht. Inmiddels is zijn hardloop- en wandelspeciaalzaak aan de Scharnerweg een begrip onder lopers. Niet alleen in Zuid-Limburg, ook ver daarbuiten.

Wat is de perfecte hardloopschoen?

“Bij ons staat de mens en zijn unieke loopverhaal voorop”, vertelt de enthousiaste Smeets. “Of je nu traint voor een halve marathon, twee keer per week een rondje jogt of in de bergen gaat hiken. Dat maakt niets uit. Het mooie vinden wij: iedere loper is anders en heeft zijn eigen persoonlijke doel. En daar zoeken wij de perfecte hardloop- of wandelschoen bij.”

“Wat voor jou het ideale merk en model is, hangt af van allerhande factoren. Zoals lichaamsbouw, voetlengte en -breedte, je bewegingspatroon, maar ook op welke ondergrond en met welk doel je loopt.”

Prestaties verbeteren en blessures voorkomen

Wat dat doel ook mag zijn, Lopers Company Maastricht neemt altijd ruim de tijd voor de zoektocht naar de ideale running- of wandelschoen. “Deskundig advies is voor iedere loper belangrijk.  Ik zeg altijd: zie je lichaam als een huis. Daar hoort een stevige fundering onder. En die fundering wordt gevormd door je hardloopschoenen. De juiste hardloopschoenen zorgen ervoor dat je comfortabel voorwaarts beweegt, liefst met zo min mogelijk energieverlies. Hardloopschoenen kunnen prestaties verbeteren en blessures voorkomen.”

Testloop

“Aan de hand van een persoonlijke intake mét loopanalyse bepalen we welke schoen het beste bij je past.” Hoe dat werkt? “Eerst krijg je goeie koffie”, lacht Jan. “Dan stellen we je vragen over wat je aan sport hebt gedaan? Of er bijzonderheden zijn? Wat je loopambities zijn etc. Met een voetplaat maken we een scan van je voeten. Ook ga je een stukje hardlopen op de dertig meter lange indoor testbaan in onze zaak.”

“Via camerabeelden registreren we je loopbeweging die we vervolgens analyseren via de computer. Zo komen we samen tot de juiste schoenkeuze. En passant geven we je looptips- en tricks. We willen iedereen helpen om zo ontspannen mogelijk een gezonde inspanning te leveren. Daarom organiseren we ook elke twee weken speciaal voor onze klanten een inloopspreekuur met een sportfysiotherapeut en een podotherapeut. Dat zien we als een soort extra service van de zaak.”

Nieuwe persoonlijk record

Natuurlijk kun je het met schoenen zo gek maken als je zelf wilt. Ultrasnelle hardloopschoenen met een carbonplaat hielpen marathonlopers al aan nieuwe records. “Hardloopschoenen worden steeds geavanceerder”, beaamt Jan. “Wij zeggen: ‘Never change a winning team.’ Maar het kan nooit kwaad om eens een ander paar schoenen te voelen. Wie weet, brengen ze je nóg verder…”

Ons team

JAN SMEETS

Jan’s groot enthousiasme als hardloper en ervaring als fervent (Start to Run) hardlooptrainer, vormt samen met zijn enthousiaste medewerkers dé unieke mix om voor iedere voet een gedegen en op maat schoenadvies uit te brengen in hardloopschoenen en wandelschoenen.

RACHEL MEIJ

Rachel heeft een ultieme passie voor sport en hardlopen is hier een belangrijk onderdeel van. Een echte sportieve levensgenieter. Ze geniet ervan om mensen op weg te helpen naar een actieve levensstijl waarbij plezier en welzijn van de mens voorop staat!

RICK PAFFEN

Rick ambieert het hoogst haalbare binnen de atletiek én triatlon. Naast zijn eigen carrière als sporter geeft hij training aan pupillen en junioren bij Atletiek Maastricht. De kennis die hij opdoet in zijn eigen sport en als trainer, gebruikt hij om de klanten optimaal te helpen bij looptechnieken, adviezen voor training en de juiste loopschoen te vinden.

FALCO AARTS

Falco is een atleet uitkomend voor Atletiek Maastricht. Sinds jongs af aan doet hij aan hardlopen en wil graag het hoogst haalbare podium te bereiken: De Olympische Spelen. Goede hardloopschoenen horen hier uiteraard bij! Falco helpt onze relaties met alle plezier om gezond en vrolijk te kunnen blijven wandelen/hardlopen.

0
winkels in Nederland
0
jaren ervaring
0
op 5 klantenwaardering (Google)